Pravila privatnosti

Pravila o privatnosti

Datum stupanja na snagu: 05. kolovoza 2018

Udruga “Bez granica” (“mi”, “mi” ili “naše”) upravlja web stranicom www.bezgranica.hr (“usluga”).

Ova vas stranica informira o našim pravilima u vezi sa prikupljanjem, korištenjem i otkrivanjem osobnih podataka kada koristite našu Uslugu i odabirima koji ste povezani s tim podacima. Ova Pravila o privatnosti za Udruga “Bez granica” pokreće FreePrivacyPolicy.com.

Vaše podatke koristimo za pružanje i poboljšanje Usluge. Korištenjem Usluge pristajete na prikupljanje i upotrebu podataka u skladu s ovim pravilima. Ako u ovom Pravilniku o privatnosti nije drugačije definirano, izrazi korišteni u ovim Pravilima o privatnosti imaju ista značenja kao u našim Uvjetima i odredbama, kojima se može pristupiti s www.bezgranica.hr

Prikupljanje i korištenje podataka

Prikupljamo nekoliko različitih vrsta podataka u različite svrhe kako bismo vam pružili i poboljšali našu Uslugu.

Vrste prikupljenih podataka

Osobni podaci

Tijekom korištenja naše Usluge, možda ćemo od vas tražiti da nam dostavite određene osobne podatke koji se mogu koristiti za vas ili vas identificirati (“Osobni podaci”). Podaci koji mogu osobno identificirati mogu uključivati, ali nisu ograničeni na:

 • Email adresa
 • Ime i prezime
 • Broj telefona
 • Kolačići i podaci o upotrebi
 • Podaci o upotrebi

Također možemo prikupiti informacije o načinu pristupa i korištenja Usluge (“Podaci o upotrebi”). Ovi podaci o upotrebi mogu sadržavati podatke kao što su adresa internetskog protokola vašeg računala (npr. IP adresa), vrsta preglednika, verzija preglednika, stranice naše usluge koje posjetite, vrijeme i datum vašeg posjeta, vrijeme provedeno na tim stranicama, jedinstveno identifikatori uređaja i drugi dijagnostički podaci.

Podaci o praćenju i kolačićima

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za praćenje kako bismo pratili aktivnost na našoj Usluzi i zadržali određene podatke.

Kolačići su datoteke s malom količinom podataka koje mogu sadržavati anonimni jedinstveni identifikator. Kolačići se u vaš preglednik šalju s web mjesta i pohranjuju na vašem uređaju. Tehnologije praćenja također se koriste svjetionici, oznake i skripte za prikupljanje i praćenje podataka te za poboljšanje i analizu naše Usluge.

Možete naložiti svom pregledniku da odbije sve kolačiće ili da naznači kada se kolačić šalje. Međutim, ako ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći koristiti neke dijelove naše Usluge.

Primjeri kolačića koje koristimo:

 • Kolačići sesije. Za upravljanje našom uslugom koristimo sesijske kolačiće.
 • Preference Cookies. Preferencijalne kolačiće koristimo da bismo zapamtili vaše postavke i razne postavke.
 • Sigurnosni kolačići. U sigurnosne svrhe koristimo sigurnosne kolačiće.


Korištenje podataka

Društvo štovatelja baštine “Bez granica” koristi prikupljene podatke u razne svrhe:

 • Pružanje i održavanje Usluge
 • Da vas obavijestim o promjenama naše Usluge
 • Omogućiti vam sudjelovanje u interaktivnim značajkama naše Usluge kada to odlučite
 • Pružanje brige i podrške kupcima
 • Dati analizu ili dragocjene informacije kako bismo mogli poboljšati Uslugu
 • Za praćenje korištenja Usluge
 • Otkrivanje, sprečavanje i rješavanje tehničkih problema
 • Prijenos podataka

Vaši se podaci, uključujući osobne podatke, mogu prenijeti na računala koja se nalaze izvan vaše države, pokrajine, države ili neke druge državne vlasti i održavati na njima, gdje se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od zakona iz vaše nadležnosti.

Ako se nalazite izvan Hrvatske i odlučite nam dostaviti podatke, imajte na umu da podatke, uključujući osobne podatke, prenosimo u Hrvatsku i tamo ih obrađujemo.

Vaš pristanak na ova Pravila o privatnosti, nakon čega slijedi podnošenje takvih podataka, predstavlja pristanak na taj prijenos.

Društvo štovatelja baštine “Bez granica” poduzet će sve korake koji su razumno potrebni kako bi se osiguralo da se s vašim podacima postupa sigurno i u skladu s ovim Pravilima o privatnosti i neće se izvršiti prijenos vaših osobnih podataka u organizaciju ili državu ukoliko u njima ne postoje odgovarajuće kontrole mjesto uključujući sigurnost vaših podataka i drugih osobnih podataka.

Otkrivanje podataka


Pravni zahtjevi

Društvo štovatelja baštine “Bez granica” može otkriti vaše osobne podatke u dobroj vjeri da je takva radnja neophodna za:

 • Poštivanje zakonske obveze
 • Zaštita i obrana prava ili imovine Društva štovatelja baštine “Bez granica”
 • Da bi se spriječile ili istražile moguće nepravde u vezi sa Uslugom
 • Da bi zaštitili osobnu sigurnost korisnika Usluge ili javnosti
 • Za zaštitu od pravne odgovornosti

Sigurnost podataka

Sigurnost vaših podataka važna nam je, ali imajte na umu da niti jedan način prijenosa putem Interneta ili način elektroničke pohrane nisu 100% sigurni. Iako se trudimo koristiti komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti njegovu apsolutnu sigurnost.

Pružatelji usluga

Možemo zaposliti treće strane i pojedince kako bi olakšali pružanje naše usluge (“Davatelji usluga”), pružali Uslugu u naše ime, obavljali usluge povezane s Uslugama ili nam pomagali u analiziranju načina na koji se koristi naša usluga.

Te treće strane imaju pristup vašim Osobnim podacima samo da bi izvršavale ove zadatke u naše ime i dužne su ih ne otkrivati ​​ili koristiti u bilo koje druge svrhe.

Analitika

Da bismo pratili i analizirali upotrebu naše usluge, možemo koristiti neovisne dobavljače usluga.

Google Analytics

Google Analytics usluga je web analitike koju nudi Google koja prati i izvještava o prometu na web mjestu. Google koristi prikupljene podatke za praćenje i nadzor korištenja naše usluge. Ti se podaci dijele s ostalim Googleovim uslugama. Google može koristiti prikupljene podatke za kontekstualizaciju i personalizaciju oglasa vlastite oglašivačke mreže. Možete se odjaviti da ste svoje aktivnosti na Usluzi učinili dostupnima Google Analyticsu instaliranjem dodatka za preglednik za isključivanje Google Analytics. Dodatak sprečava JavaScript usluge Google Analytics (ga.js, analytics.js i dc.js) da s uslugom Google Analytics dijeli podatke o aktivnostima posjeta.

Za više informacija o Googleovim praksama privatnosti posjetite web stranicu Google Privacy & Terms

Veze do drugih web mjesta

Naša usluga može sadržavati veze na druge web stranice kojima ne upravljamo mi. Ako kliknete vezu treće strane, bit ćete preusmjereni na web mjesto te treće strane. Preporučujemo vam da pregledate Pravila o privatnosti svake web stranice koju posjetite.

Nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, politike privatnosti ili prakse bilo koje web stranice ili usluge treće strane.

Dječja privatnost

Naša se služba ne obraća nikome mlađem od 18 godina (“Djeca”).

Svjesno ne prikupljamo podatke koji otkrivaju identitet osobe mlađe od 18 godina. Ako ste roditelj ili skrbnik i svjesni ste da su nam vaša djeca pružila osobne podatke, kontaktirajte nas. Ako postanemo svjesni da smo prikupili osobne podatke od djece bez provjere pristanka roditelja, poduzimamo korake za uklanjanje tih podataka s naših poslužitelja.

Izmjene ovih pravila o privatnosti

S vremena na vrijeme možemo ažurirati naša Pravila o privatnosti. Obavijestit ćemo vas o svim promjenama objavljivanjem novih Pravila o privatnosti na ovoj stranici.

Obavijestit ćemo vas putem e-pošte i / ili istaknute obavijesti na našoj Usluzi, prije nego što promjena stupi na snagu i ažurirati “datum stupanja na snagu” na vrhu ovih Pravila o privatnosti.

Savjetujemo vam da povremeno pregledavate ova Pravila o privatnosti radi bilo kakvih promjena. Izmjene ovih Pravila o privatnosti stupaju na snagu kad se objave na ovoj stranici.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti, kontaktirajte nas:

E-poštom: bezgranica@bezgranica.hr